Subscribe Now!

Hitman

Duisorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, ...
Hitman

Gears of war

Quisque orem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ...
Gears of war

Alimente de post daunatoare sanatatii


Postul religios este o alegere personala. Multi dintre ce care tin post mananca alimente nocive fara sa isi dea seama. Iata o lista cu ce e bine sa eviti atunci cand tii post.

Margarina

Reclama agresiva de la televizor iti arata ca margarina este sanatoasa. In realitate lucrurile stau cu totul altfel: scade colesterolul bun (HDL), creste colesterolul rau (LDL) si total, creste lipoproteina A (aterogenica),  afecteaza cantitatea si calitatea laptelui matern, creste riscul de diabet, afecteaza sistemul imunitar, scade testosteronul, scade fertilitatea, afecteaza metabolismul grasimilor, are efecte pro-inflamator. Atentie! Cele mai multe produse de post contin margarina, trecuta pe eticheta ca grasime vegetala hidrogenata: dulciurile, halvaua.

Pateul vegetal din comert

Contine tot felul de ingrediente nesanatoase pentru a-ti da senzatia ca totusi mananci ceva gustos: potentiatori de gust de tipul glutamatului monosodic, soia, coloranti, stabilizatori, gluten, zahar.

Soia

Produsele din soia din magazine (branza tofu, snitele, chiftelute, pate, crenvursti, salam, crema de ciocolata vegetala, deserturi cu soia, crochete etc.) au la baza un deseu ramas de la productia de ulei de soia, folosit in special in scop industrial. Chiar si ca furaj industrial, soia este folosita in cantitati mici, pentru ca afecteaza in principal fertilitatea animalelor, tulburand grav sistemul hormonal. Produsele de post cu soia gasite in magazinele romanesti nu au nici o legatura cu alimentele din soia traditionale in cultura asiatica.

Prajelile si uleiurile pro-inflamatoare

In cautarea gustului si satietatii multi recurg in post la alimente prajite. Evita prajelile si lasa perioada postului sa fie un prilej pentru detoxifierea organismului! Evita si uleiul de floarea soarelui, cunoscut deja pentru actiunea sa pro-inflamatorie!

Painea

Painea ingrasa dar afecteaza si starea generala de sanatate, afectand imunitatea prin componentele naturale continute de grau. Daca mai adaugam si celelalte ingrediente intalnite in painea moderna cumparata din magazine, rezulta un aliment pe care nu il dorim in dieta noasta sanatoasa. 

Zaharul si indulcitorii artificiali

Stim deja cat de nociv este zaharul pentru organism, indiferent daca este alb sau brun. Si mai nocivi decat zaharul sunt indulcitorii artificiali. Nu vom repeta motivele pentru care trebuie evitate, ci doar formele in care zaharul si indulcitorii artificiali sunt trecute pe eticheta pentru a dezinforma cumparatorii pentru a stii ce trebuie sa evitati: sucroza, sirop de glucoza, sirop de fructoza, zahar invertit, aspartam, acesulfam de potasiu sau acesuflam K, sucraloza, neotam, zaharina. 

Coloranti, potentiatori si alte E-uri

Stiati ca rosul carmin folosit pentru colorarea pateurilor vegetale este de fapt procesat dintr-un gandac? Asadar, produsul nu va mai fi de post. Evitati orice produs care contine coloranti, polifosfati, potentiatori de aroma, cu efecte daunatoare asupra sanatatii.